måndag, november 9

Såhär återställer du "Lägg till/Ta bort"-funktionen

Vet inte hur de har resonerat hos Canonical när man beslutit sig för att ersätta "Lägg till/Ta bort"-funktionen med Ubuntu Software Center (vet inte vad det heter på svenska). USC är kanske aningen enklare visuellt men enligt min åsikt är det inte speciellt intuitivt att trycka på pilen til höger för att installera ett program. Dessutom är den lite svår att upptäcka tycker jag. Denna process gör ju det betydligt krångligare att installera flere program samtidigt jämfört med den gamla "Lägg till/Ta bort" metoden. Är generellt inte emot förändringar men detta ser jag inte så optimistiskt på.

Installera gnome-app-install så får du tillbaka din gamla installationsmedhjälpare. Gör det tex. med Synaptic eller via kommandoraden. Efter installering dyker programmet upp i menyn System > Preferences > Administration > Add/Remove Applications. (tyvärr ingen översätning här nu).

1 kommentar:

Jean-Philippe sa...

Jag tror helt enkelt att det är en förberedelse inför 10.04 där USC kommer innehålla mer. De vill nog bara inte introducera en helt ny grej i en LTS-version.