fredag, april 16

Ubuntu 10.04 snart här

Nu är det knappa två veckor kvar tills nya LTS-versionen av Ubuntu. LTS står för Long Term Support dvs Canonical lovar 3-års stöd för Desktop-versionen och 5-år för server-versionen.

Jag har installerat 10.04 alpha på 5st datorer och den har fungerat riktigt bra och slutliga versionen borde ju fungera ännu bättre. Designen på användargränssnittet har varit lite skrämmande men det ser ut att bli bättre dag för dag vartefter uppdateringarna fixar till systemet. Senast ändrade utseendet massor bara ett par dagar innan slutliga versionen.

En av de trevligare funktionerna jag upptäckte var att Ubuntu nu kan koppla upp till ditt 3G-modem i din mobiltelefon via bluetooth. Inget innovativt med det men jag gillar verklligen hur Ubuntu hanterar mobiltelefoner när man kopplar upp dem antingen via USB eller bluetooth. Visst finns det att förbättra även på denhär fronten men det finns ju inte riktigt några konkurrenter heller ;)

Det ska bli verkligen fint att få nya versionen i bruk eftersom jag började tappa lite förtroendet med 9.10 versionen. Det ser ändå ut som om utvecklarna har tagit sig i kragen och gjort bättre av sig denna gång.

13 dagar kvar :)

Inga kommentarer: